Pirms stādīšanas iemērciet sēklas, izmantojot šo modeli: dīgtspēja būs 100 %

Sēklu mērcēšana pirms to stādīšanas palīdz paātrināt dīgšanas procesu un uzlabo dīgtspēju.

Tas ir īpaši noderīgi graudiem, kuriem ir cieta čaumala.

Vieglākais un pieejamākais veids ir sēklu mērcēšana ūdenī. Lai to izdarītu, ievietojiet sēklas traukā ar šķidrumu istabas temperatūrā un atstājiet to uz 24 stundām. Ļoti būtisks aspekts – ūdens ir jāmaina ik pēc astoņām stundām.

Ir arī īpaši preparāti, kas stimulē dīgšanu. Tie var būt šķīdumu vai gēlu veidā. Sēklas jāmērcē tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma.

Lasi vēl: Nedrīkstiet izmest kartupeļu mizas: lūk, kam tās patiesībā ir paredzētas

Daudzus mērcēšanas līdzekļus var atrast zāļu vai virtuves skapī. Piemēram, var izmantot mangānu. Šis antiseptiskais līdzeklis palīdzēs iznīcināt baktērijas un sēnītes uz sēklu virsmas. Ir jāsagatavo vājš šķīdums (pusgrams uz litru ūdens) un sēklas jāmērcē 20-30 minūtes.

Paātrināt sēklu dīgšanu var palīdzēt pārtikas soda. Lai to izdarītu, jāsagatavo šķīdums (viena tējkarote sodas uz litru ūdens) un sēklas jāmērcē vienu dienu.

Leave a Comment